Merlijn Twaalfhoven

AboutIk ben als componist en ontwerper van muziekprojecten op ongewone locaties altijd op zoek naar nieuwe relaties tussen mensen en tussen de mens en zijn omgeving. Ik werkte in natuurgebieden, vluchtelingenkampen, een zigeunerghetto, de favela van Rio de Janeiro en in huiskamers van Oost Jeruzalem.

Daar doorbreek ik met muziek en andere kunstvormen bestaande grenzen tussen genres, stijlen en culturen. De actuele situatie speelt altijd een rol. Zo werkte ik met schrijvers in Aleppo, Syrische musici in Nederland en leden van het Concertgebouw Orkest aan een interactief muziekstuk waarin direct contact met achterblijvers in het bezette Aleppo werd gelegd.

Ik schreef Kunst in de Wereld, een pleidooi voor een directe verbintenis tussen kunst de samenleving, sprak op TEDx Amsterdam bij het Aspen Institute, bij de Verenigde Naties en op universiteiten in de VS. Voor mijn werk in het Midden Oosten ontving ik een UNESCO award.

Met The Turn Club begin ik een nieuw hoofdstuk. Hiermee wil ik mij inzetten om vastgeroeste patronen in de sameleving te doorbreken en nieuwe verbintenissen te scheppen tussen kunst en maatschappelijke vraagstukken. Samen met o.a. het Sustainable Development Solutions Network bouw ik momenteel aan een plan voor een grotere rol van kunst bij de duurzaamheidsrevolutie.