SDG Café - internationaal verantwoord ondernemen

SDG Café • 23 January 2018
Event date 25 Jan '18 15:00 - 18:00 AZOST (UTC +0)
Event location Malietoren Den-Haag • Bezuidenhoutseweg , Den-Haag , Netherlands
1 comment
3 likes
Sdg Café editie donderdag 25 januari 15.00 uur Malietoren


Bijgaand treft u aan het programma van de volgende editie van het SDG café. Dit café zal plaatsvinden op donderdag 25 januari van 15.00 tot 18.00 uur (vanaf 17:00 uur netwerken), in de hal van de Malietoren, Bezuidenhoutseweg 12, Den Haag.

In verband met meerdere events in de Malietoren verzoeken wij u te parkeren in de tegenovergelegen parkeergarage Babylon, Pr. Irenestraat 1 te Den Haag. De Malietoren bevindt zich ook op loopafstand van het Centraal Station van Den Haag.


Thema

Het thema van dit SDG café is jong ondernemerschap en de Sustainable Development Goals (SDG's). Ondernemers, NGO's, kennisinstellingen, overheid en SDG supporters delen kennis, ideeën en ambities om elkaars bijdrage aan de SDG agenda te versterken, elkaars netwerken te delen en aldus samen effectiever te zijn in de voortgang op de SDG doelstellingen.

Tijdens dit café willen we specifiek de bijdrage van jonge ondernemers aan de SDG's onder de aandacht brengen. Jonge ondernemers zullen aldus pitchen over hoe zij van de SDG's hun businesscase hebben gemaakt, wat zeal hebben bereikt en waar vragen resteren om verder uitte bouwen. Daarover hebben we debat en dialoog, we halen en brengen.

Het programma:

15.00 uur - Opening en welkom door Thea Fierens
Opening door Thea Fierens, coordinator Café namens de kerngroep SDG café en de gastorganisatie van deze editie, VNO-NCW en MKB Nederland. Korte terugblik en reflectie op eerder uitgebrachte adviezen.
15:10 uur - Keynote speech Michael van Straalen, voorzitter MKB-Nederland
Speech over ondernemerschap en de SDG's: 'Wat is de impact van ondernemers op de SDG agenda en wat is de impact van SDG op een ondernemer?'
15.30 uur - Introductie op het thema door Gerrit van Doorn
Introductie door Gerrit van Doorn (Schuttelaar &Partners) op het thema met als kern "partnership gedachte, hoe werk je samen aan de SDG's?'
15:35 uur - pitches door sprekers uit het bedrijfsleven

Pitches waarin uiteengezet wordt:

  • Wat betekent de SDG agenda voor het bedrijf/de sector?
  • Hoe wordt de SDG agenda binnen het bedrijf geïmplementeerd? Welke tools worden hiervoor ingezet? Wat betekent dit voor het beleid t.a.v. Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen?
  • Welke rol spelen publiek-private partnerschappen hierbij?
  • Hoe brengt hun business oplossingen ten bate van de SDG agenda

Pitches worden gegeven door:

  • Saskia Verbunt, senior consultant sustainability, Philips
  • Jeroen van Dijken, secretaris Vereniging van Grootwinkelbedrijven in Textiel (over o.a. MVO convenant textiel)
  • Richard den Ouden, Croda (over o.a. SDG relevance tracker)
  • Judith Walker, African Clean Energy (over schoon koken en duurzame energie in Afrika en daarbuiten)

Pitches van diverse ondernemers, ngo's en kennisinstellingen waaronder:

  • Jahkini Bisselink (Jongerenvertegenwoordiger VN); Ctan Jongbloed en Said Roubiou, (PUM): Making Afrika Work; Claudia Koole (Prospers Scenario): Global Goals Passie Systeem; Klaas Johan Osinga (LTO International); Marise Blom (SCOPE Insight): SCOPEAssessment Tools; Kees Froeling (Studio WHY): Young Professional Innovation Games - NL & Z-A; Bram Ueffing (Schuttelaar &Partners): SDG Quickscan/CSR Roadmap (C81J; Michiel de Koning (Heroes and friends); Jongereninitiatief (Jeffrey Sachs);PeterMeijer(feedcalculator): tool; Conny Bergé (StichtingPEPInternational): personal politics; Merlijn Twaalfhoven (de turnclub): kunstenaars mindset en duurzaamheid.

16.15 uur - Dialoog
Gesprek over overeenkomsten en uitdagingen: verdieping van het thema ondernemerschap en SDG door interactie tussen de deelnemers.
Afronding van het debat door middel van formuleren van adviezen rond het thema (jong) ondernemerschap en SDG's.
Welke adviezen willen we aan ons zelf geven? Aan het MKB? Of aan de overheid (Ministerie van BuitenlandseZaken,deSDGambassadeur)ofanderen?
17.00 uur -18.00 uur -Netwerk borrel
Tijdens de netwerkborrel kan het gesprek en het netwerk bilateraal voortgezet worden.

U kunt zich nog aanmelden door uw naam en bedrijfsnaam door te geven via evenementen@vnoncw-mkb.nl 
Voor vragen en info: Thea.Fierens@gmail.com

We hopen u donderdag 25 januari te kunnen begroeten.
Met vriendelijke groet
Thea Fierens (SDG Café coórdinator) 
Michael van Straalen Voorzitter MKB-Nederland