Met dank aan heel veel grote organisaties (zie afbeelding) heeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken in 2017 een mooie video laten maken over de ambitie van Nederland specifiek voor SDG 6. SDG 6 is de doelstelling die dwars door heel veel andere SDG's snijdt. Immers zonder water geen voedsel, zonder schoon water, geen goede gezondheid, geen leven op het land etc. Bijna 1,5 jaar na het plaatsen van de video is deze nog geen 1.700 keer bekeken. Dat verbaast me. De video van de Universiteit van Nederland die gisteravond is geplaatst is nu al 8.800 keer bekeken.

Hoe belangrijk vinden we het uitdragen van het belang en het mobileren van partijen nu echt? In de video wordt dit als belangrijkste uitdaging gezien maar ik heb niet het idee dat de betrokkenen zich nu heel druk maken om de boodschap te verspreiden. Natuurlijk, er gebeurt heel veel en er wordt fantastisch werk geleverd maar ik mis de echte ambitie om in Nederland met elkaar de schouders onder SDG 6 te zetten.

Ik benieuwd naar de visie van anderen op dit forum. Wat vinden jullie ervan? Zie ik het wellicht verkeerd? Hoe kunnen we er met elkaar voor zorgen dat we de beschikbare kanalen optimaal benutten om de doelstelling te realiseren. Ik kijk uit naar jullie reacties. Groet! Martin

P.s.: Een geschreven reactie verdient de voorkeur maar een 'like' is natuurlijk ook welkom. Dan lezen wellicht meer mensen op dit forum het bericht. ;-)