Kindergehaktdag

Event date 15 May '19 14:00 - 16:00 A (UTC +1)
Event location NEMO • Netherlands
0 comments
0 likes

Elk jaar onderzoekt het CBS hoe Nederland ervoor staat op het gebied van de werelddoelen. Op Verantwoordingsdag wordt dit rapport overhandigd aan de Tweede Kamer. Wij vinden die informatie zo belangrijk dat we samen met het CBS een kinderversie hebben gemaakt: de Wereldwijzer. Hoe scoort Nederland op de werelddoelen? En wat kun je zelf doen om ervoor te zorgen dat we in 2030 ook nog samenwonen in een land waar het voor iedereen rechtvaardig, veilig en gezond leven is? Kinderen hebben weliswaar geen stemrecht, ze hebben wel recht op de eerlijke feiten zodat ze zelf een mening kunnen vormen. Het gaat tenslotte om hun toekomst.

Deze eerlijke feiten liggen op 15 mei bij ons in Amsterdam op tafel, en zijn vanaf dat moment voor alle kinderen in Nederland beschikbaar.

Programma
Het belooft vooral een middag te worden met leuke verrassingen. Zo is er een echte Kindertalkshow waarin kinderen bijzondere gasten aan tafel ontvangen: van CEO’s en jonge ondernemers tot de initiatiefnemer van Youth for Climate en natuurlijk enkele kinderambassadeurs voor de Werelddoelen. Ze praten onder meer over duurzame energie, gelijke kansen voor iedereen, duurzame productie en consumptie en honger de wereld uit helpen. Er zijn duurzame hapjes en drankjes te proeven, iedereen kan meedoen met de 17 doelen die je deelt-quiz tijdens de talkshow en rapper Diggy Dex sluit het geheel af met een spetterend optreden!
 

Wanneer: woensdagmiddag 15 mei
Waar: NEMO Science Museum in Amsterdam
Wie: voor jong en oud, iedereen die zich betrokken voelt bij de 17 werelddoelen
Inloop: vanaf 14.00 uur
Start programma: 14.30 uur
Start Kindertalkshow onder leiding van Milouska Meulens: 14.45 uur
Officiële overhandiging van het Kinderverantwoordingsrapport: de Wereldwijzer – hoe scoort Nederland?: 15.30 uur
Feestelijke afsluiting: vanaf 15.45 uur


Aanmelden
Ik hoop je te zien op woensdagmiddag 15 mei in NEMO in Amsterdam. En heb je kinderen in de leeftijd van 8 tot 15 jaar? Breng ze vooral mee! Meld je snel aan via: kindergehaktdag@duurzaamheid.nl, er zijn nog enkele plaatsen!