Hoe duurzaam is onze welvaart? Nederland en de SDGs'

Event date 16 May '19 09:30 - 12:30 A (UTC +1)
Event location Nieuwspoort • Lange Poten 10, Den Haag, 2511 CL, Netherlands
0 comments
0 likes

Op 15 mei worden twee rapportages gepubliceerd en aan de Tweede Kamer aangeboden: De ‘Monitor Brede Welvaart en Duurzame Ontwikkelingsdoelen’ van het CBS én de derde SDG Rapportage ‘Nederland Ontwikkelt Duurzaam’. Deze twee rapportages geven een goed beeld van hoe Nederland ervoor staat op het gebied van duurzame ontwikkeling en hoe de (lokale) overheden en maatschappij bijdragen aan het behalen van de Sustainable Development Goals (SDGs). Bovendien is begin dit jaar de SDG-toets gelanceerd, wat een positieve bijdrage kan leveren aan duurzame ontwikkeling door middel van goede wet- en regelgeving.


De lancering van deze rapportages vormt een mooie aanleiding om onszelf de vraag te stellen: ‘Hoe duurzaam is onze welvaart?’ en te bespreken hoe het gaat met de uitvoering van de SDGs in en door Nederland en wat we samen (nog meer) kunnen doen voor de wereld die we willen in 2030. Daarom organiseren Building Change en SDG Charter, met medewerking van Global Compact Netwerk Nederland, MKB Nederland, Nationale Jeugdraad, NWO-WOTRO, VNO-NCW, VNG Internationaal en de Rijksoverheid, op donderdag 16 mei in Nieuwspoort de bijeenkomst 'Hoe duurzaam is onze welvaart? Nederland en de SDGs'.


Na de presentaties van de twee rapportages, vinden drie panelgesprekken plaats tussen Tweede Kamerleden en sleutelpersonen uit het bedrijfsleven en maatschappelijk middenveld over thema’s waar we in Nederland op achterlopen, maar waar we ook grote kansen zien, te weten: klimaat en energie, gendergelijkheid en de mondiale voetafdruk. De grootste kansen die naar voren komen tijdens het debat, worden opgenomen in de SDG Routekaart van het SDG Charter. Om zo samen actief onze schouders te zetten op het dichterbij brengen van de SDGs in Nederland en wereldwijd.

Aanmelden kan hier