Feministische Blok Klimaatmars

Event date 10 Mar '19 A (UTC +1)
Event location Klimaatmars • De Dam, Amsterdam, Netherlands
0 comments
0 likes

FEMINISTEN VERENIGD IN DE KLIMAATMARS. LOOP OOK MEE!

Op zondag 10 maart zal een historische Klimaatmars plaats vinden in Amsterdam, georganiseerd door een brede coalitie van maatschappelijke organisaties. Natuurlijk lopen wij mee!

De aantasting van de planeet door onze manier van leven, door onze manier van handel drijven en door onze manier van produceren en consumeren heeft grote gevolgen. Niet alleen in Nederland, maar ook ver buiten onze landsgrenzen, waar de mensen kwetsbaarder zijn: we zien vrouwen en mannen die vergiftigd raken door plastic, we zien families die door klimaat gerelateerde natuurrampen huis en haard moeten verlaten en we zien inheemse volkeren die hun cultuur dreigen te verliezen doordat de natuur waarmee zij verbonden zijn verloren dreigt te gaan.

Als netwerk van 150 vrouwenorganisaties in meer dan 50 landen vraagt WECF in het bijzonder aandacht voor de rol van vrouwen. Hun potentieel om de strijd tegen klimaatverandering, milieuvervuiling en aantasting van de biodiversiteit tegen te gaan wordt nog onvoldoende benut. Dat komt door bestaande ongelijkheden, traditionele rollenpatronen, en de vaak gemiste kans om de stem van vrouwen altijd en overal te horen.

Wij pleiten voor internationale solidariteit en klimaatactie waarin de rechten van iedereen worden gerespecteerd. Daarin kan de rol van vrouwen als krachtige motoren van verandering niet ontbreken!

Aanmelden: https://www.facebook.com/events/143296619944772/ 

#klimaatmars #feministenblok #ecofeminisme #klimaatverandering #milieuvervuiling