GEMR 2017/8: Who is accountable for the right to education in the South? Challenges and opportunities for Dutch civil society

Event date 20 Nov '17 14:00 - 17:30 GMT (UTC +0)
Event location Algemene Onderwijsbond • Sint Jacobsstraat 22, Utrecht, Netherlands

'Accountability' - dat is het thema van het Global Education Monitoring Report 2017/8: wie waakt over onderwijs, en hoe? Met de jaarlijkse rapporten brengt het GEMR-onderzoeksinstituut in kaart hoe het in de wereld vordert met de internationale onderwijsdoelen, waarbij per rapport een speciaal thema wordt uitgelicht.

Goed onderwijs is als eerste een zaak voor nationale overheden. Maar overheden in ontwikkelingslanden hebben daar niet altijd de middelen, expertise of capaciteit voor, of stellen andere prioriteiten. Andere partijen – donoren, onderwijsinstellingen, maatschappelijke organisaties, private sector – proberen vaak in te springen waar overheden iets laten liggen. Op nationaal, regionaal en mondiaal niveau.

Op deze Internationale Dag voor de Rechten van het Kind nodigt de Global Campaign for Education Nederland u uit om mee te praten over de rol die Nederlandse maatschappelijke organisaties spelen bij het recht op onderwijs in ontwikkelingslanden. Het speelveld voor Nederlandse maatschappelijke organisaties is de afgelopen jaren behoorlijk veranderd. Bracht dat alleen beperkingen en belemmeringen mee? Of zijn er ook nieuwe kansen ontstaan? Nieuwe of andere vormen van samenwerking? Wat is precies de meerwaarde van maatschappelijke organisaties? Welke potentie blijft nu nog ongebruikt? En wie waakt eigenlijk over het recht op onderwijs voor iedereen?

Programma

- Presentatie GEMR 2017/8 door Yuki Murakami (GEM Report)
-
Interactief panel
-
Borrel

Zowel de zeer uitgebreide rapporten als de overzichtelijke Summaries zullen klaarliggen voor de deelnemers aan de bijeenkomst.

De voertaal van de bijeenkomst is Engels. Deelname is gratis. De registratie is nog niet geopend, maar wilt u zeker weten dat u de uitnodiging ontvangt, meld uw belangstelling dan bij Anneloes van Kuijk (coördinator GCE-NL)

Kijk voor meer informatie over het GEMR 2017/8 en de bijeenkomst op de website

 

De bijeenkomst wordt georganiseerd door de Global Campaign for Education Nederland (een coalitie van Algemene Onderwijsbond, Edukans, Save the Children en Mondiaal-FNV,) in samenwerking met het GEM Report.