Global Goals Accelerator

Accelerate awareness and implementation of the SDGs

About the initiative


Campaign or pledge
EUROPE

Global Goals Accelerator versnelt de awareness en implementatie van de Global Goals in Nederland (en daarbuiten). 

De Global Sustainable Development Goals (SDG's) zien wij als een gezamenlijke verander-agenda die de wereld meer in balans moet brengen en ervoor moet zorgen dat niemand achter blijft. Dat kan alleen als we de problemen van vandaag oplossen met de inzichten van morgen. Vanuit een besef van urgentie en ambitie kunnen we een slinger geven aan de Goals. 

Tussen 7 juni en 5 juli 2016 organiseerden we een 1e reeks bijzondere bijeenkomsten (estafette). Per bijeenkomst keken 30 tot 40 denkers en doeners naar een combinatie van de Goals met de maatschappij van 2030 in het vizier. Zie de kalender op deze site voor de thema's en links naar de verslagen. Zie ook de Global Goals Accelerator Linked In groep waar het gesprek wordt voortgezet. Met als doel de Global Goals community in Nederland te verbreden en verdiepen, treedt Global Goals Accelerator op als partner bij de organisatie van bijeenkomsten en werkgroepen. Soms zijn het events over de SDG's waarin alle actoren van belang in een bepaalde gemeente of community aan elkaar verbonden worden. Soms zijn het thematische bijeenkomsten met een focus op systemische verandering, ofwel 'transformatie paden'. Voorbeelden van transformatie paden zijn 'de Ombudspersoon voor Toekomstige Generaties' en 'Fresh Water as the New Gold for Finance'.  Zie ook de kalender en de pagina 'resultaten'. 

In 2016 ontwikkelden we de 1e versie van de Global Goals Impact Potential. Heb je interesse? We kunnen een interactieve sessie 'in company' verzorgen met als doel te ontdekken welke bijdrage jij en je organisatie kunnen leveren ter versterking van de Goals.